WordPress är ett viktigt verktyg för att blogga och den har allt nödvändigt för att vara en väldigt bra plattform. Även om många föredrar den, så har den en viktig nackdel som inte kan undvikas. WordPress sajter har hastighetsproblem och det är ett stort problem som behöver en snabb lösning. Det finns flera sätt som kan hjälpa att snabba upp en WordPress hemsida. Nedan följer några tips på hur du kan gör det.

Välj ett bra webbhotell

Webbhotell med betydande webbutrymme ökar synligheten för din hemsida. Webbhotell är tillgängliga genom flertalet aktörer och numera är det lättare att välja en som är mest effektiv för dig. Det finns olika typer av webbhotellspaket där du kan välja den som bäst motsvarar dina krav. Flera väljer delad hosting över dedikerad hosting, dvs egen server. Det görs bara för att spara lite pengar, vilket är naturligtvis en förlust för verksamheten. Fördelen med egen server är att du inte riskerar att hamna bland ”dåliga” sajter, t ex porr.

Välj ett stabilt tema

Det finns en hel del teman tillgängliga för WordPress som kan förnya och förbättra utseendet på din hemsida. En av dessa är väldigt bra att använda när man överväger att utveckla WordPress sajter och det är ”Twenty Fifteen”. Förutom ramar bör teman införlivas på din WordPress hemsida för att tillföra den med alla nödvändiga funktioner.

Optimera databasen

Att optimera hemsidans databas är viktigt för att upprätthålla sajtens hastighet och städa upp skräpet från din hemsida. För de som är tekniskt kunniga är det lätt att ordna. Men för de som inte är det finns plugins som kan utföra jobbet med lätthet. Det finns en hel del sådana plugins t ex WP-Optimize, WP Clean Up Optimizer, WP-DBManager. Med varje nytt tillägg, får din hemsida mer att hantera. För att rensa upp det digitala skräpet, måste du ofta optimera databasen.

Optimera dina bilder

Bilder är ytterligare en faktor som kan göra din hemsida seg och därför är det viktigt att uppmärksamma detta. Av den anledningen är det väldigt bra att optimera bilderna innan du laddar upp dem på sajten. En bra plugin som kan användas när det gäller att optimera dina bilder är WP Smush.it. Denna plugin hjälper till att komprimera bilder, minska storleken och även beskära bilderna.

Använd Cache

Hemsidors laddningstid varierar på grund av den tid det tar att ladda logotyper, CSS-filer, bilder och dylikt. Att aktivera cache gör att din webbläsare kommer ihåg saker som det laddade ner vid förra besöket. Detta kommer att skära ner den extra laddningstiden och dina besökare kommer snabbt att få upp innehållet. Du kan utnyttja plugins som t ex WP Super Cache, W3 Total Cache, WP Fastest Cache, och många fler.

Minimera antalet HTTP förfrågningar

HTTP-förfrågningar görs varje gång en särskild förfrågan skickas från ett system. Detta inkluderar HTML, CSS och JavaScript-filer också, vilket skickar fler förfrågningar till servern och belastar den. Därför är det bra att minimera antalet HTTP-förfrågningar på servern och därmed även belastningen.

Använd Content Delivery Network

En CDN eller Content Delivery Network betyder ”Ett nätverk för leverans av innehåll”. Det fungerar som ett distributionssystem för data på internet. CDN tar statiska filer och gör dem lätta att ladda ner. Det görs genom att vara värd för dessa filer på servrar som är närmare besökarna. Denna teknik har hjälpt en hel del till att minska belastningen på servrarna och att förbättra hemsidors laddningstid.

Ta bort inaktiva plugins

En aktiv plugin på din hemsida är naturligtvis gynnsam. En gammal eller en som inte längre är i bruk är inte det. Dessa belastar din hemsida ytterligare och bidrar till ökad laddningstid på din sajt. Plugins används för att tillsätta en viss funktion. De plugins som inte längre används gör inget annat än att belasta hemsidan. Därför är det viktigt att ta bort inaktiva plugins.

Ordna dina 404 fel

Det är viktigt att ordna 404 fel då dessa fel kan försämra din hemsidas status. 404 eller ”Hittar inte”-fel indikerar att servern misslyckats med att leverera vad som begärts av en viss klient. Det är en av de mest vanliga felen som finns på webben. Det är inte bra för ditt företag på nätet och bör tas itu med så snabbt som möjligt.

Håll WordPress uppdaterad

WordPress släpper nya versioner hela tiden som håller den uppdaterad och hjälper dig med nya funktioner. Varje ny WordPress version har något nytt att erbjuda användarna. Utvecklarna bakom detta Content Management System ser också till att lösa buggar från tidigare versioner. Så håll dig uppdaterad.

Slutsats

Din WordPress hemsida är ditt företags ansikte utåt på nätet. För kunna erbjuda en bra användarupplevelse är det viktigt att hålla takten. Genom att hålla alla ovan tips i åtanke, kommer det att bli lättare att hålla din hemsida uppdaterad.